Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Ortaköy Meslek Yüksekokulu’na Sosyal Güvenlik Programı açılmasına dair tekliflerinin YÖK tarafından kabul edildiğini belirtti.
Rektör Şahin, Ortaköy MYO’nu ziyaret etti. Okul Müdürü Öğretim Görevlisi Zeynel Abidin Koyuncu, idareciler ve akademisyenlerle toplantı yapan Şahin, son gelişmelere dair bilgiler verdi ve göreve yeni başlayan akademisyenlerle istişarelerde bulundu. ASÜ’nün tüm birimlerini çeşitli vesilelerle ziyaret ettiklerini kaydeden Prof. Şahin, “Okulumuza yeni katılan akademisyenlerimiz var. Bu ziyaretler sayesinde hem kendileriyle tanışıyoruz, hem de genel manada yapılması gereken çalışmaları ve varsa sorunları karşılıklı olarak istişare etme imkânına sahip oluyoruz” dedi. İlçeyle birlikte okulun da büyüdüğünü ve yeni programlarla birlikte öğrenci potansiyelinin geliştiğini açıklayan Şahin, “Ortaköy MYO için açmayı düşündüğümüz Sosyal Güvenlik Programı YÖK’ten geçti. Daha önceki ziyaretlerimizde ilçemiz için program daha açmak istediğimizi ve öğrenci sayısını arttırmaya dair çalışacağımızı belirtmiştik. Çok şükür bu konuda önemli bir mesafe aldık. Sosyal Güvenlik Programının hem normal öğretimine, hem de ikinci öğretimine öğrenci alabileceğiz. Yeni program İlçemize ve Üniversitemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Yapılan bu kısa değerlendirmenin ardından Prof. Şahin, okul yöneticilerini ve akademisyenleri dinledi, notlar aldı, yapılabilecek çalışmaları istişare etti.